آشنایی مختصر با سبکهای معروف معماری و بهترین سبک برای گالری های طلا و جواهر
معماری یک هنر اعجاب انگیز است که یکی از مهمترین دستاوردهای بشر در طول تاریخ نیز محسوب میگردد. انسان بوسیله معماری توانسته عقاید مختلف را ابراز کند، مواردی مانند عقاید شخصی، بومی، عقاید فرهنگی و بسیاری موارد دیگر. رفته رفته و با گذر زمان هر کدام از این نوع معماریها به یک سبک تبدیل گردید و نام خود را در دنیای بزرگ معماری به ثبت برساند. در 100 سال اخیر فرمهای متعدد و البته جدید در معماری جهانی بوجود آمد که دید جهانیان را نسبت به این هنر ، فضای داخلی مکانها و فضاهای شهری و سبک زندگی تغییر داد.
سبک معماری کلاسیک (Classical Architecture)
بسیاری از بزرگان معماری جهان، اتفاق نظر دارند که معماری کلاسیک را مادر همه سبکهای معماری جهان است. در سبک طراحی ,شما معمولا ظاهری زیبا و باوقار در کنار شکوه و عظمت مشاهده میکنید که در کنار تناسبات زیبا شروعی برای طراحیهای متفاوت آینده و شکل گیری دیگر سبکها بوده است. اگر بخواهیم چند مورد از معروفترین طراحیها در معماری کلاسیک را نام ببریم باید به ساختمانها و نقاط شاخص شهری در معماری روم و یونان باستان اشاره کنیم. با گذشت سالها از ساخت ساختمانهای طراحی شده سبک معماری کلاسیک، توسط معماران هنوز هم این ساختمانها زیبایی خیره کننده دارند و اکثر این آثار را میتوان در پایتختهای کشورهای یونان و ایتالیا و روسیه مشاهده نمود.
نشانههای سبک معماری کلاسیک به شرح زیر است :
- ساختمانهای وسیع و بزرگ.
- استفاده گسترده از طرحهای خمیده و گرد گوشه در طراحی المانها و حجمهای اصلی ساختمانها.
- کنگره دار بودن ستونها و جدارهها و کنده کاریهای دستی در آنها.
- الحاق متعلقات متعدد زینتی به ساختمان.
- القای حس شکوه و عظمت به محض نگاه کردن به آنها.
سبک معماری نئوکلاسیک (neoclassicism architecture)
سبک معماری نئو کلاسیک سبکی از معماری بود که در مقطعی از زمان با سبک معماری باروک هم دوره شد و توسط تجملات و در برخی از موارد توسط افراط موجود در این سبک معماری که طرفداران بسیاری هم داشت، کنار زده شد. این سبک معماری مانند سبک معماری رنسانس از سبک معماری یونان و روم پیروی مینمود و تنها تفاوتی که نسبت به معماری رنسانس داشت این بود که بعضی از عناصر معماری کلاسیک، تناسبات و قوانین آن را عینا حفظ مینمود.
نشانه های سبک معماری نئوکلاسیک
ساختمانهایی شبیه به ساختمانهای سبک کلاسیک، اما با ظاهری نوتر که سنگ فرشها، گنبدها و ستونهایش به طور سخت گیرانهای از معماری کلاسیک بهره جسته بودند.
سبک معماری مدرن (Modernism)
سبک معماری مدرن یک سبک جذاب است که ماهیتی مینیمالیستی دارد که عموما از تزئینات ظاهری استفاده نمیکند. این سبک معماری سبکی است که در آن طراحی و فرم، تابع عملکرد است و در آن اغلب از اشکال مستطیلی و مکعبی استفاده میگردد. عموما در سبک معماری مدرن از پنجرههای بزرگ نیز استفاده میگردد که در اکثر بناهای معماری مدرن دیده میشود.
سبک معماری مدرن را چگونه میتوان تشخیص داد؟
هر جا ساختمان یا بنایی دیدید که در آن از اشکال مکعبی فراوان استفاده شده بود، ساختاری مستطیل شکل داشت و ظاهر آن ساده و بدون تزئین بود، بدون شک سبک معماری آن مدرن است.
سبک معماری پست مدرن (Postmodernism Architecture)
این سبک معماری همه ابعاد و جنبههایی که سبک مدرن در آن انعطاف نداشت را دگرگون نمود و همه این موارد به جنبههای بسیار انعطاف پذیر و البته زیباتر تغییر داد.
در سبک معماری پست مدرن گاهی اوقات گریزی هم به سبک معماری کلاسیک زده میشود که البته همین موارد هم دستخوش تغییرات بسیاری شدهاند.
نشانه های سبک معماری پست مدرن
در سبک معماری پست مدرن عموما اشکال مختلف در کنار رنگهای شفاف مورد استفاده قرار میگیرد که گاهی اوقات هم نشانههایی از سبک کلاسیک دارد.
البته بهترین سبک پیشنهادیست برای گالریهای طلا و جواهر به چند دلیل :
اول: این سبک تلفیقی از سبکهای کلاسیک و مدرنه (همزمان میتوان از سادگی سبک مدرن و تزیینات سبک کلاسیک بهره برد).
دوم: انعطاف پذیر بودنش با هر پلان و نقشه ای سازگاری دارد.
سوم : از مزیتهای دیگر این سبک تمام سلیقه ها را پوشش میدهد.
“اینکه معماری در لحظهای از خلاقیت بوجود میآید، یک حقیقت انکارناپذیر است، زمانی که ذهن درگیر چگونگی تضمین استحکام یک ساختمان و نیز تأمین خواستههایی برای آسایش و راحتی است، برای رسیدن به هدفی متعالیتر از تأمین نیازهای صرفاً کارکردی برانگیخته میشود و آماده میگردد تا تواناییهای شاعرانهای را به معرض نمایش گذارد که ما را برمیانگیزانند و به ما لذت و سرور می بخشند.”
لوکوربوزیه